8074153803_e91a56a3d0_b_iphone-5

Vrouw geëlektrocuteerd door haar iPhone 5

Er gaan verschillende verhalen in de rondte over de Chinese vrouw Ma Ailun. Men zegt dat de vrouw is geëlektrocuteerd door haar iPhone 5. De politie in de noordwestelijke provincie Xinjiang heeft een iPhone 5 met accessoires in beslag genomen voor onderzoek. Al snel kwam het verhaal op gang dat de vrouw door het apparaat gedood zou zijn.

De dame in kwestie, een 23-jarige stewardess, zou een oproep hebben willen beantwoorden terwijl de iPhone aan de oplader zat. Apple is uiteraard zeer bedroefd dit nieuws te moeten horen, en heeft in een verklaring aan de South China Morning Post laten weten mee te leven met de familie van Ma Ailun. De gehele familie werd in de verklaring gecondoleerd.

Apple heeft laten weten dit voorval, samen met de autoriteiten, grondig te zullen onderzoeken

Via social media kwam er al snel een flink aantal topics op gang de Chinese uit Xinjiang die werd geëlektrocuteerd door haar iPhone. De stewardess zou in dit jaar zelfs gaan trouwen. Het voorval kwam vooral onder de aandacht doordat er over de veiligheid van de iPhone werd gesproken.

Het is een statistisch gegeven dat mensen een elektrische schok pas voelen vanaf 36 volt. Een mobiele telefoon heeft weinig vermogen, slechts 3 á 5 volt. Verschillende deskundigen hebben al laten weten dat het elektrische vermogen van een mobiele telefoon kan oplopen tot wel 220 volt en dat een dergelijke schok, zoals het er nu uitziet, zelfs tot de dood kan leiden.

Het onderzoek loopt nog. In de toekomst zal blijken of de iPhone 5 daadwerkelijk de boosdoener is geweest of dat zich een ander drama heeft afgespeeld. Er zal nog flink wat onderzoek moeten worden verricht aan het toestel en de accessoires, voordat er mogelijk een conclusie kan worden getrokken.

In november 2013 was een Thaise man ook al slachtoffer van een iPhone die opgeladen werd. Hij werd dood gevonden in z’n appartement met het toestel (een iPhone 4) in zijn hand.

Photo by Brett Jordan

Previous Post
10575772326_dc8cf4b4f6_b_apple-fingerprint-scanner
iPhone

iPhone 5s vingerafdruk scanner gemakkelijk te omzeilen

Next Post
123848705_13db2bf2b5_b_apple-stock1
Apple

Apple aandelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.