4668010058_bd6221ffa8_b_glass-iphone

Patent Apple voor glazen iPhone

Apple heeft patent aangevraagd en gekregen op een glazen iPhone en iPad. Maar hoe zit het eigenlijk met al die patenten?

Er is altijd een strijd gaande als het gaat om het aanvragen van een patent. Zeker in Amerika zijn er een hoop rechtszaken om (geweest) en dus is het logisch dat Apple er eigenlijk ook niet omheen kan. Er zijn heel veel bedrijven die Apple hebben aangeklaagd vanwege mogelijke schending van hun patenten. En Apple zelf begint ook nog wel eens een rechtzaak nnar aanleiding van een patent dat men in bezit heeft, zoals het patent op de ronde hoekjes van de eerste serie iPhones.

Glazen iPhone en iPad

In veel gevallen gebeurt er niets met een patent-aanvraag of met een patent. Maar soms worden opzienbarende patenten geregistreerd. Nu patenteert Apple bijvoorbeeld de glazen behuizing voor de apparatuur die Apple verkoopt zoals de iPhone, de iPad en iPod. Dat patent heeft men afgelopen week toegewezen gekregen, waardoor Apple eigenlijk weer een nieuwe markt betreedt of in ieder geval weer het alleenrecht heeft, als het gaat om de glazen behuizing voor de apparatuur.

Uitgebreide omschrijving productieproces

Het patent is een uitgebreide omschrijving van hoe het product met de glazen behuizing voor Apple wordt gemaakt. Maar hoe ziet dat er eigenlijk uit, zo’n glazen behuizing? De vorm van de telefoon, de glazen behuizing binnen die vorm dus, kan doorlopen op de zij – en achterkant van de iPhone of eventueel de iPad. Het ziet er prachtig uit en we verwachten dan ook dat Apple hier weer hoge ogen mee gaat gooien.

En wie kent dat patent toe?

Een Amerikaans patentbureau dat alle patentaanvragen binnen krijgt. Het patent van de glazen behuizing is al in 2013 door Apple aangevraagd. In hett patent wordt al beschreven hoe producten in de glazen behuizing passen en hoe die vorm er precies uitziet. De behuizing is natuurlijk dun – zoals we inmiddels van Apple gewend zijn – licht en ook duurzaam. Al die componenten bij elkaar vormen ook weer de basis voor de aanvraag van het patent.

Patent op verstevigingen

Maar Apple wil natuurlijk meer. Apple wilde ook het patent op de verstevigingen om eventueel ook verschillende versies te kunnen lanceren met de glazen behuizing. Een iPhone met een glazen behuizing moet uiteindelijk ook meer op gaan leveren. Goede speakers binnen het glas en ook aansluiting voor een microfoon bijvoorbeeld. Op die manier weet Apple zich keer op keer te onderscheiden.

Wanneer is de glazen iPhone te koop?

Wanneer de eerste glazen iPhone op de markt komt, is niet bekend. Maar het feit dat Apple nu het patent heeft, is al een hele grote stap in de goede richting. Wij Apple fans moeten dus nog even geduld hebben voordat we de iPhone met de glazen behuizing kunnen kopen en in onze handen kunnen houden. Maar echt lang zal het vast niet meer duren.

Photo by Patrick Hoesly

Tags:
Previous Post
iTunes Festival
iTunes

Namen bekend van iTunes Festival

Next Post
3170629779_8c3103ecfb_b_iphone-charger
iPad iPhone

Top 3 Apple accessoires

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.