10575772326_dc8cf4b4f6_b_apple-fingerprint-scanner

iPhone 5s vingerafdruk scanner gemakkelijk te omzeilen

Apple liet bij de introductie van de iPhone 5s ook nog snel weten dat het toestel veel veiliger was geworden dan z’n voorgangers. De vingerafdruk scanner zou veel lastiger te hacken zijn. In werkelijkheid blijkt dat de scanner alleen een hogere resolutie heeft gekregen. Hackers hebben laten weten dat de iPhone 5s vingerafdruk scanner heel gemakkelijk te hacken was.

Leden van de Duitse Chaos Computer Club zijn er ontzettend snel in geslaagd de nieuwe scanner van de Apple iPhone 5s te hacken. De Duitsers maakten gebruik van een oude techniek. Deze techniek werd eerder ook al gebruikt om andere sensoren voor de gek te houden.

Hoe omzeil je de iPhone 5s vingerafdruk scanner

Er wordt gebruik gemaakt van een foto die met een zeer hoge resolutie is gemaakt. Je schiet een foto van de vingerafdruk wanneer deze duidelijk op een glas te zien is. Met een laserprinter wordt deze vingerafdruk met dikke inkt op transparant papier geprint. Overigens wordt er wel geprint met aangepaste instellingen. Dus als je dit zelf wilt proberen zul je de instellingen wel even moeten uitvinden.

Nadat het papier is geprint, zal er een vloeistof over heen worden gegoten en, na het drogen van deze vloeistof, is de afdruk geschikt om de iPhone 5s vingerafdruk scanner te hacken.

Het lijkt allemaal zeer omslachtig, en bij ons gewone stervelingen zal er niet snel een iPhone worden gehackt. Toch vinden de hackers dat er helemaal niet meer met een vingerafdruk zou moeten worden gewerkt.

Iedereen laat tenslotte de hele dag vingerafdrukken achter en alleen daarom al zou de techniek eigenlijk nooit mogen worden gebruikt om iets te beveiligen. De beste oplossing is eigenlijk de iris-scan, maar om in het vervolg telkens je telefoon voor je oog te moeten houden om deze te ontgrendelen is dan ook weer zoiets. Dus voorlopig houden wij het maar gewoon bij de iPhone 5s vingerafdruk scanner.

Photo by Janitors

Tags:
Previous Post
460227098_d79bcf1573_b_apple-store
Apple

Apple Store in Nederland

Next Post
8074153803_e91a56a3d0_b_iphone-5
iPhone

Vrouw geƫlektrocuteerd door haar iPhone 5

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.