460227098_d79bcf1573_b_apple-store

Apple Store in Nederland

Na het lange tijd zonder Apple Store in Nederland te hebben moeten doen, lijkt ons land nu toch een potentiële vestigingsplek voor nieuwe Apple Stores. Maar niet iedereen is blij met deze nieuwe winkels. Vooral die in Den Haag zorgt voor veel opschudding rond bezoekers en collega winkeliers van de Passage waarin deze vestiging komt.

Allereerst goed nieuws: in de Apple Store in Amsterdam gaan de zaken goed. Inmiddels is de Apple Store in Haarlem alweer ruim een half jaar geleden geopend en behalve een ramkraak vlak na de opening gaat het daar verder ook prima.

In het monumentale winkelcentrum De Passage in Den Haag is men helaas niet zo blij met de komst van een Apple Store. Op de zwarte omheining van het pand in de Haagse passage waren rond de kersttijd met krijt verwijtende teksten geschreven, zoals: “Donate a gift”: jammer van die unieke kerstboom!”.

De reden van deze teksten is overduidelijk: de kerstboom in de passage, die al ongeveer 10 jaar een traditie is, bleef in 2013 weg omdat Apple dit geëist heeft. Dit vanwege het feit dat de kerstboom het zicht de ingang van de Store zou ontnemen. De teksten worden nog steeds aangevuld door mensen die ook niet tevreden zijn over de nieuwe Store. De teksten zullen zichtbaar blijven voor winkelaars, totdat Apple de teksten laat verwijderen.

Inmiddels is de opening, die door Apple was aangekondigd voor zaterdag 14 juni, uitgesteld naar een onbekende datum. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het zaterdag 2 augustus, maar dat is nog niet bevestigd door Apple. Men kondigt openingen altijd zeer kort tevoren aan.

Den Haag zal met de nieuwe Store de derde stad zijn met een officiële Apple Store in Nederland. Apple heeft er mogelijk voor gekozen de eerste drie Apple Stores in de Randstad te openen, om zo een gebied met de grootste bevolkingsdichtheid te kunnen bedienen. Ook is het voor Apple makkelijker om zo het personeel onderling tussen de Stores uit te wisselen.

Waar vind je een Apple Store in Nederland

Amsterdam:

Hirschgebouw, Leidseplein 25
1017 PS Amsterdam
020 530 2200
Haarlem:
Grote Houtstraat 99
2011 SH Haarlem
023 799 3800
Den Haag:
De Passage 39
2511 AB Den Haag

Photo by Steve Parker

Tags:
Previous Post
3170629779_8c3103ecfb_b_iphone-charger
iPad iPhone

Top 3 Apple accessoires

Next Post
10575772326_dc8cf4b4f6_b_apple-fingerprint-scanner
iPhone

iPhone 5s vingerafdruk scanner gemakkelijk te omzeilen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.